Clinic L Logga

  • slidebg1

    FETTREDUCERING

    Cool Contour System utnyttjar principen om selektiv fettnedbrytning genom kontrollerad kylning av underhudsfettet. Riskfritt utan biverkningar!

Fettreducering

Permanent fettreducering utan kirurgi!
Nyaste tekniken, vetenskapligt bevisad, riskfritt utan biverkningar, inga kirurgiska ingrepp. Enkelt och smärtfritt!

Cool Contour System utnyttjar principen om selektiv fettnedbrytning genom kontrollerad kylning av underhudsfettet. Den omedelbara effekten kan förklaras som att fettcellmembranen skadas av kylan och orsakar kristallisering av fettsyrorna i fettcellerna. Under en period av 6-12 veckor sker en gradvis reduktion av fettlagret.

Vilka resultat kan förväntas?

Tjockleken av det subkutana skiktet (fettlagret) kommer att minska i genomsnitt 20% efter 2-3 månader, och 25% efter 6 månader. Önskas ytterligare minskning, uppnår man det genom upprepade behandlingar med intervaller om 10 veckor.

Hur många behandlingar behövs?

Varje behandling reducerar fettlagret med i genomsnitt 25% (efter 6 månader), så vid en mindre fettdepå räcker det alltså med en enda behandling. Om man vill uppnå ytterligare minskning av det behandlade området, så följer man upp med en behandling efter ca. 10 veckor. Detta väljer man själv, det beror helt enkelt på hur stort området är från början, och hur stor reducering man önskar få.

Ofta vill man göra flera områden, till exempel kärlekshandtag och insida lår och/eller “gäddhäng”. Då gör man flera behandlingar, men på olika områden. Vid flera behandlade områden, ges kombinationsrabatt.

Hur länge varar resultaten?

Eftersom fettcellerna dör, så är resultaten permanenta, precis som vid en fettsugning. De fettceller som har behandlats och försvunnit, kommer inte tillbaka.

Hur går behandlingen till?

Vi börjar med en konsultation, för att kontrollera att du är en lämplig kandidat för metoden. Därefter ritar vi upp området som du vill behandla och fotograferar (frivilligt). Därefter sugs området in i munstycket, som bildar ett vacuumsug och kylan sätter in. Man blir bedövad av kylan i det aktuella området, så det gör inte ont. Behandlingen tar 60 minuter, och du kopplar då av genom att lyssna på musik/radio, läsa tidningar eller något annat som du tycker om.

Efter 60 minuter lossar terapeuten munstycken, och din behandling är klar (eller så är det dags för nästa område). Om man ska behandla flera områden, så får man avsätta längre tid (det tar 60 minuter per område), eller så delar man upp det på flera olika behandlingstillfällen om du hellre vill det.

Hur skiljer sig Cool Contour mot metoder, som ger omedelbart synliga resultat?

Det finns många olika metoder, som ger minskade mått. Generellt kan man säga, att de metoder som ger omedelbart synliga resultat, ger tillfällig minskning medan metoder där resultaten dröjer något, är permanenta. När man väljer en metod för att minska sina mått, och vill ha en långvarig eller t.o.m. permanent lösning, ska man alltså välja en metod som inte ger resultat samma dag eller samma vecka, som behandlingen genomförs.

Risker och biverkningar

Med Cool Contour, får du samma resultat som vid en fettsugning, men utan operation/narkos, risker och konvalescens. Vissa upplever visst obehag – man kan vara öm i området i upp till 2 veckor, men det är fullt uthärdligt. Man kan även få vissa märken efter vacuumsuget, som fettdepån sugs upp i. Detta är dock övergående. Du kan återgå till dina normala aktiviteter och leva precis som vanligt. Du kan t o m utföra behandlingen på din lunchrast!

 

Boka nu!Tillbaka